Pub Lissa Lesnica Opinie

by Darek
(Wrocław Żerniki)

Autor postu Pub Lissa

Autor postu Pub Lissa

Pub Lissa we Wrocławskiej Leśnicy jest restauracją/pubem, którą można spokojnie każdemu polecić.

Od Pub Lissa Wrocław Leśnica
Kiedy pracowałem w Leśnicy, jakoś nigdy nie miałem okazji być w tej knajpce.
Od Pub Lissa Wrocław Leśnica

Odkryłem ją przypadkowo poprzez ...ulotki roznoszone przez kogoś po domach, wybraliśmy się z żoną na próbę i już przy Lissie zostaliśmy.

Wybieramy zawsze salę dla niepalących, mającą niepowtarzalny wystrój. Ściany są ozdobione różnymi zdjęciami starego Wrocławia, w przeważającej części związanymi Z Deutsch Lissa /Przedwojenna Leśnica.
Od Pub Lissa Wrocław Leśnica

Lokal jest klimatyzowany i jedzenie smaczne. Zwykle zamawiamy obiad oraz kilka piwek. Zdarzało nam się zamówić lokal na okoliczność przykrej uroczystości, jaką był pogrzeb mojego teścia.
Od Pub Lissa Wrocław Leśnica

Jest raczej taniej niż w centrum miasta, ale doliczyć trzeba koszt dojazdu. W moim przypadku z Żernik jest to 20-30 złotych.

Wszystko to jest potem rekompensowane smacznym posiłkiem, zimnym piwem oraz wspaniałą atmosferą. Nie spotyka się tam typowych osobników z pod budki z piwem.

Jeżeli nie przekonałem jeszcze do odwiedzenia Pubu Lissa, to trudno. Swoją opinię można zmienić, po odwiedzeniu i spędzeniu kilku miłych chwil.

Jedyną wadą wydaje mi się być - okresowy brak zasięgu sieci Plus GSM w tym lokalu. Na szczęście postój taksówek jest niedaleko i nie trzeba zabierać telefonu komórkowego, aby wezwać taxi. Ostatnio również zmieniły się kelnerki oraz inny personel, do którego przyzwyczailiśmy się przez parę lat.
Od Pub Lissa Wrocław Leśnica

Czy nowy da radę zadowolić stałych klientów? Zobaczymy.
Zapraszam innych do opisania wrażeń oraz opinii o tej restauracji w Leśnicy.
Od Pub Lissa Wrocław Leśnica


Jeżeli masz coś ciekawego do napisania, to serdecznie zapraszam do klawiatury komputera. Pub Lissa zdecydowanie zasługuje na jakąś recenzję.

Comments for Pub Lissa Lesnica Opinie

Average Rating starstar

Click here to add your own comments

Mar 31, 2022
Rating
starstarstarstarstar
Omijać szerokim łukiem.
by: Tadeusz Makowski

Drodzy klienci omijajcie także szerokim łukiem restaurację familia,jest to takie samo nie wiadomo co jak ten pub Lissa w leśnicy.Nie polecam.

Nov 05, 2021
Rating
star
Okradanie klientów
by: Ropucha

Omijać także sklep żabka obok zameczku ze względu na robienie z klienteli durniów których okrada się z pieniędzy.Ręce(i nie tylko)opadają.

Sep 18, 2021
Rating
star
P.S.do komentarza wcześniejszego.
by: Były już klient

W miejscu tym niech zdecydują się jaka jest u nich cena piwa(albo niech przejdą podstawowy kurs dodawania i odejmowania),ponieważ jest raz tak,a za chwilę inaczej.Jeżeli nie chcą obsługiwać uczciwego klienta,to niech powiedzą to klientowi prosto w twarz ,a nie bawią się w nie wiadomo co i uważają kogoś za kompletnego idiotę i kretyna.Tak jak wcześniej napisałem:Nie dziękuję bardzo i do nie zobaczenia.

Sep 18, 2021
Rating
star
Piwo
by: Były już klient

Rozczarowałem się do tego miejsca jako były stały klient(od wczoraj).Wolę napić się piwa w parku na ławeczce obok zamku ,albo pofatygować się do rynku we wrocławiu.Serdecznie nie dziękuję.Do nie zobaczenia.

Sep 22, 2020
Rating
starstarstarstarstar
Piwo
by: Wild Boar

Wchodząc do tego baru progu człowiek czuje się jak intruz.Atmosfera kiepska,i ten pan za barem swoimi komentarzami zniechęca do dłuższego pobytu.Wolę dalej w rynku niż bliżej tutaj.Od dzisiaj omijam szerokim łukiem.

May 02, 2012
Rating
star
kawa
by: Mariusz

moja wizyta była przypadkowa, lokal wygląda zachęcająco lecz po wejściu pierwsze co zobaczyłem to jedzącą obiad przy stoliku w oknie obsługę, upss... mam zasadę, że najpierw zamawiam espresso i od jego jakości uzależniam czy zostanę na większy posiłek, czyt. zostawię większą kasę. Podano mi w małej filiżance wypełnionej po brzegi coś co przypominało spienioną kawę ale nie espresso, zapomniano także o podaniu wody, którą podano w kieliszku do wódki. Próbowano mnie przekonać, że tak właśnie wygląda espresso, barman był arogancki (przerwałem mu posiłek i śmiałem o coś wypytywać) i próbował udowodnić swoje racje, nawet sprawdzenie objętości espresso nie przekonało go, stwierdził że pewnie ekspres się rozregulował, czyli widział swój błąd, a pomimo tego podał mi coś czego nie powinien. Nie zwrócono mi pieniędzy, nie przeproszono, tragedia dobrze że nie zamówiłem niczego więcej. Omijać z daleka !!!

Jul 10, 2011
Rating
starstar
Jedzenie takie sobie!
by: Orange

Jedzenie takie sobie..Wolę dojeżdżać do Centrum Wrocławia i nawet dołożyć 50zł a zjeść coś smacznego i świeżego w miłej atmosferze..Jak zamówimy obiad chodzą uśmiechnięte..jak przyjdziesz Tylko na małe piwo to patrzą krzywo i myślą Jak najszybciej Wyjdziesz!!Nie miła atmosfera..Nie chodzimy tam z mężem i znajomymi...Już wolę La Scala albo Akropolis..

Mar 08, 2011
Rating
star
Refleksje po niedzielnym obiedzie w pubie Lissa.
by: Nat.

Gratuluję właścicielowi lokalu, który ma odwagę podawać obrzydliwe i nieświeże jedzenie. Otrzymałam niejadalny kotlet schabowy a kapusta zamiast zasmażana była zepsuta. Poza tym wszystko odgrzewane w mikrofali.

Click here to add your own comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Restauracje we Wrocławiu lub twoim mieście!!.

<